SCHIPHOL – De afgelopen zomervakantie tot aan nu heeft Schiphol te kampen met grote personeelstekorten, hierdoor blijven ook koffers van reizigers achter op de luchthaven Schiphol met alle gevolgen van dien.

Dat koffers achterblijven op Schiphol is niets nieuws. Op jaarbasis blijven er tienduizenden koffers achter die nooit meer worden opgehaald of geclaimd door de eigenaar. Dit betekent dat Schiphol dus met deze koffers blijft zitten, maar wat doen ze met deze achtergebleven koffers?

Wat gebeurt er met mijn verloren Koffer?

Als je jouw koffer kwijt bent is dat natuurlijk erg vervelend! Maar heb je er ooit bij nagedacht dat er heel veel mensen zijn die hun kwijtgeraakte koffer nooit meer op komen halen?

Als je koffer na 21 dagen nog niet boven water is, is ie officieel ‘kwijt’. Schiphol bewaard vervolgens je koffer nog een X-aantal weken waarna ze worden onteigend en vervolgens kan Schiphol deze koffers dus verkopen op een veiling.

De Schiphol Veiling

Voor het veilen van de verloren koffers werkt Schiphol Dienstverlening samen met een veilinghuis waar deze koffers geveild worden.

is jouw koffer ook kwijt? Bel dan met Lost & Found afdeling van Schiphol, via 020 333 0333